Årets TV-aksjon: «Barn, ikke brud»

Det er oktober, og det betyr at det nærmar seg årets TV-aksjon. I år går den av stabelen sundag 24. oktober og går til Plan sitt arbeid for å bekjempa barneekteskap i fem land.

Me markerar eit kvart århundre!

Du hugsar kanskje at me lufta tanken på å gå under vatnet og ha nye moderne kontorlokaler innan avisa fylte eit kvart århundre? Vel, som du sikkert skjønte var det aprilspøken me drog i 2019. Det som derimot er harde fakta, er at Bjella Tidende faktisk feirar 25 år i dag!

Påskeforteljing

Påska er på hell, men det er fortsatt tidsnok med ei kjekk lita påskeforteljing.

No er det hennar tur

Til helga er det duka for årets TV-aksjon, der bidraget går til organisasjonen CARE som slik kan løfte minst 400 000 fleire kvinner ut av fattigdom.

Ver med å rydd strendene våre

I kjølvatnet av den mykje omtala kvalen som stranda med mykje plastavfall i magen, har det siste åra dukka opp fleire ryddeaksjonar langs kysten vår.

TV-aksjonen 2018: Mindre åleine saman

I dag er det stor sjans for at du får bøssebærarar på døra i høve årets TV-aksjon, under mottoet «Mindre aleine saman». I år går den til det gode arbeidet Kirkens Bymisjon gjer for å skapa eit varmare og meir inkluderande samfunn.

Fekk inn 115 mill. kroner

Årets Tv-aksjon som heitte «På flukt i eige land» fekk søndag 18. oktober inn over 115 millionar kroner.

God jul og god nytt år!

Ja, no er det jul igjen, og me er her med eit fullstappa julenummer med eit åttesiders julebilag. Det inneheld oppgåver og andre overraskelsar du kan lese i romjula. Dette er også det siste nummeret me skal ha i år, så her er det berre å lese jula inn, og tid for å feira Jesu fødsel.

Portrettet

I dag: Charlotte H. Hystad.

Tema: Påske

Som du sikkert veit, så skal det handle om påske i dag. Kyllingen vår (biletet) ønsker alle våre lesarar ei riktig god påske!

Tema: Brasil

I dag skal det handle om Brasil som du sikkert ser. Me informerer om korleis gatebarna har det, og slik som kvardagen er i det store landet.